NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Temelj za nove odnose BiH i Srbije

Avaz.ba

9.10.2019

Naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:  

Naši novinari bili su na licu mjesta, na događaju, koji je nazvan historijskim, na jučerašnjem polaganje kamena temeljca u Sremskoj Rači za gradnju autoputa koji će povezati Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Nije samo temeljac razlog veličanja ovog događaja, nego i činjenica da je prije svečanosti održan trilateralni sastanak čiji je domaćin bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a u gostima turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Komentar dana pisao je naš novinar Admir Jamaković, koji se osvrnuo na proteste zdravstvenih radnika.

Na 4. strani pročitajte šta je „Dnevni avaz“ otkrio o apsurdnom zahtjevu aviokompanija „FlyBosnia“ od Uprave Aerodroma Sarajevo. Šta su tražili, a šta su zauzvrat ispunili.

Pročitajte razgovor sa Erikom Nelsonom, ambasadorom SAD-a.

I u ovom broju „Avaza“ imamo našu ličnost dana. Saznajte ko je s pravom ponio ovu titulu.

Na stranama Globusa donosimo vam sve o krizi u Siriji koja je dodatno zaoštrila odnose između Vašingtona i Ankare.

Na 8. strani čitajte o grupi Afganistanica koji je prije tri dana ilegalno ušla u BiH preplivavši Drinu u blizini Zvornika. Prevalili su dalek put, od kuće, preko Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije, ali, kažu, u Bosni je najteže.

Istražili smo koliko košta najskuplji uvezeni automobil u BiH. Građani najvjerniji markama VW, Citroen, Renault i Peugeot

Na stranama mozaika donosimo vam priču o talentiranim đacima u Maglaju koji rade po prestižnom japanskom programu “Hikari”.

Rudari jame Stranjani Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su u ponedjeljak obustavili proizvodnju zbog straha od likvidacije pogona, sišli su jučer u jamu. Prema riječima sindikaliste Smaje Dogloda, ne zna se koliko će komorati ostati u jami.

Skupština KS održala je hitnu sjednicu o deponiji ''Smiljevići''. Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović prezentirao je izvještaj o stanju i aktivnostima u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom (RCUO) ''Smiljevići'', s prijedlogom mjera.

Iz Travnika vam donosimo priču o legendarnoj Lutvinoj kafi.

Na stranama Crne hronike donosimo vam detalje nesretne sudbine Lane Bijedić iz Mostara koja je potresla cijelu BiH i region. Nažalost, jučer se potvrdilo da je život ove 19-godišnje djevojke ugašen na najbrutalniji način - teškim zločinom. Krije li Lanin mobitel motiv stravičnog zločina.

Prevare: Potraga za Alenom Krainom iz Kiseljaka. Napravio svadbu, nije platio, pa pobjegao u Njemačku.

Naša tema na stranam jet-seta: Dok komšije zgrću pare ugošćujući strane produkcije, u BiH je sve zamrlo. Zašto su nekima Trebević i obronci Holivuda isto.

Na stranama Sporta pročitajte razgovor sa novopečenim reprezentativacem Bosne i Hercegovine iz redova slovenskog Maribora Dinom Hotićem.

U gradu soli u petak bit će velika fešta, proslava 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Sloboda!

Donosimo vam i intervju sa Vedranom Bosnićem, selektorom košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U ovom izdanju donosimo i naš prilog „Porodica i zdravlje“: Sezona je grožđa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.