REAKCIJE

Teletović: Pomozite sportistima da naprave rezultat pa se onda slikajte s nama

Najveći ambasadori

Teletović: Pomoći sportistima. Arhiv

N. D.

9.10.2019

Mirza Teletović, nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH i danas prvi čovjek Košarkaškog saveza BiH, oglasio danas i poslao poruku ljudima koji vode državu.

- Amel Tuka je dokazao koliko voli Bosnu i Hercegovinu, iako ga sistem nikada nije podržao. Danas se svi žele slikati s njim, pa i ja, naravno, a već dugo smo prijatelji. Znam kroz šta je prolazio, jer smo imali sličan put. Počeli smo u malim gradovima i sami sebi stvarali preduvjete za velike rezultate. Imali smo na tom putu više prepreka nego onih koji su nam pomagali da uklonimo te prepreke. Rijetki su znali prepoznati, ali to nas nije omelo. Vjerovali smo i vjerujemo u sebe i dan-danas. Amelov put je možda i još teži, jer je individualac, ali je ipak uspio i donio nam ogromnu radost osvajanjem srebra - rekao je Teletović i dodao:

- Pitam se, koliko još među nama ima ovakvih ljudi, kojima je potrebno samo malo da bi nas obradovali nekom medaljom.  Jedna od "odabranih" je i Amina Kajtaz, sjajna mlada plivačica, s kojom se sada rijetki žele slikati, jer, pobogu, nema iza sebe medalju, a kako će je i imati kada joj sistem ne pomaže da svoj veliki talent pretvori u vrhunski rezultat. Amina je naša budućnost. Vlasnica je gotovo svih rekorda naše zemlje i sama se bori za svoje mjesto pod suncem, a sutra kada, ako Bog da, osvoji medalju, svi oni koji su je danas odbili, kada im je tražila pomoć, htjet će sliku s njom, a rezultat će doći, vjerujte mi. Sportisti su naši najveći ambasadori i Bosna i Hercegovina se treba ponositi svakim rezultatom koji napravimo, jer nam je put do uspjeha itekako otežan. Hvala rijetkima kompanijama koje pomažu i prepoznaju trud, ali i dalje ih je malo, ali se nadam da će ih biti mnogo više, jer mi imamo mnogo više sportista koji mogu i žele, a potrebna im je pomoć sistema ili pojedinaca - naglasio je bivši NBA igrač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.