AKTUELNO Saopćenje BIHAMK-a

Stanje na cestama: Zbog radova na ovim dionicama u BiH može doći do izmjene saobraćajnog režima

Čekanje na graničnim prelazima nije duže od 30 minuta

Avaz.ba
10.10.2019 06:42

Sanacioni radovi na tunelu Vranduk II

Foto: Arhiv

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. 

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.  

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).  

Radovi na asfaltiranju regionalnog puta R-906 Bijele Vode – Šabići izvode se i sutra od 07:30 do 18 sati. Na ovoj dionici u pomenutom terminu, saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

Komentari

NA VRH