BANJA LUKA Četvrti dan zasjedanja

Zastupnici danas o sukobu interesa u organima vlasti i radu RTRS-a

Komisija u prošloj godini utvrdila četiri sukoba interesa

Fena
10.10.2019 07:27

Nastavak sjednice

Foto: Avaz

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavit će danas rad razmatranjem izvještaja Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS za 2018. godinu.

Ta komisija je u prošloj godini utvrdila četiri sukoba interesa. U pitanju su odbornici iz četiri lokalne zajednice u RS.

Na dnevnom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu RS na kraju 2018. godine.

Podsjetimo, u NSRS jučer je razmatran rad Garantnog fonda RS, koji je 2018. godinu završio s negativnim finansijskim rezultatom od 5.735.869 KM, pa je opozicija istakla da nije ispunio svrhu svog osnivanja, dok su iz SDS-a predlagali da ta institucija bude ukinuta.

Opozicija je uglavnom pohvalila rad Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, dok nije bilo rasprave o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS za 2018. godinu. 

Danas, četvrtog dana zasjedanja NSRS, trebala bi, između ostalog, biti razmatrana i informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u RS.

Tagovi

NSRS RS

Komentari

NA VRH