AKTUELNO Kroz uspješnu organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade

Skaka i Vuković dobili posebno priznanje Ujedinjenih naroda za doprinos saradnji

Probudili pozitivnu energiju i pokazali sposobnost organiziranja događaja na svjetskom nivou

Fena
10.10.2019 10:29

Priznanja UN-a za Skaku i Vukovića

Foto: Fena

Podsekretar Ujedinjenih naroda (UN) i specijalni savjetnik generalnog sekretara UN-a za prevenciju genocida Adam Dieng uručio je danas posebna priznanja gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulahu Skaki i Nenadu Vukoviću.

Dieng je tokom prijema u zgradi UN-a u Sarajevu istakao da se radi o priznanju za doprinos saradnji, miru i dijalogu kroz uspješnu organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF).

- Vaš angažman je bio snažna poruka i najbolji primjer u pravcu izgradnje mira i kohezije. Okupili ste evropsku omladinu i napravili događaj koji će ljudi u ovoj zemlji pamtiti zauvijek - rekao je Dieng.

On je, također, pozvao dvojicu gradonačelnika u Njujork te rekao da će o ovom pozitivnom primjeru izvijestiti i generalnog sekretara UN-a.

Gradonačelnici su zahvalili visokom gostu na tome što je UN prepoznao značaj organizacije EYOF-a.

- Za nas je izuzetno važno što smo tokom EYOF-a probudili pozitivnu energiju i pokazali da smo sposobni organizirati događaje na svjetskom nivou, što je, evo, prepoznato širom svijeta - rekao je gradonačelnik Skaka - saopćeno je iz Pres-službe Grada Sarajeva.

Komentari

NA VRH