LUKAVAC Održana Skupština društva "Global Ispat koksne industrije"

Šristi Mital nova predsjednica Nadzornog odbora GIKIL-a, imenovan i novi direktor

Novo čelništvo ostaje opredijeljeno za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata

Fena
10.10.2019 11:40

Global Ispat koksna industrija

Foto: Avaz

Nakon što je održana Skupština društva "Global Ispat koksne industrije" d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, jučer je održana i konstituirajuća sjednica tog tijela na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Šritsi Mital (Shristi Mittal).

Novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će tu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inžinjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

Nadzorni odbor na čelu s predsjednicom Šristi Mital i članovima Ivanom Vukšićem, Edinom Hodžićem, Ivanom Bunozom i Matom Pavkovićem, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plaća i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu, saopćeno je iz GIKIL-a.

Komentari

NA VRH