SAZNAJEMO

Važan dan za Prvu transverzalu: Raspisan javni poziv za izbor firme koja će graditi dionicu od muzeja do ulice Braće Begić

U toku je i poziv za izbor izvođača radova za rušenje objekata na trasi ove saobraćajnice

Piše: I. K. / Avaz.ba

11.10.2019

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo raspisala je javni poziv za izgradnju Prve transverzale, odnosno dionice od Zemaljskog muzeja do ulice Braće Begić. Potvrdio je to za "Avaz" direktor Direkcije Selmir Kovač. 

Riječ je o višemilionskom tenderu, a javna nabavka će trajati 45 dana, nakon čega slijedi 15 dana roka za žalbe. Vrijednost radova je oko 25 miliona maraka s PDV-om. 

- Izgradnja bi mogla biti završena za jednu građevinsku sezonu kad bismo imali sve imovinskopravne odnose riješene, ali s obzirom na to da nemamo, ići ćemo dio po dio. Kako nam Općina da odobrenje, tako ćemo graditi - izjavio je Kovač.

Dio trase za koji se bira izvođač radova. Vlada KS

Također, u toku je i javni poziv za izbor izvođača radova za rušenje objekata na trasi ove saobraćajnice, od Kranjčevićeve ulice do ulice Braće Begić.

Dio Prve transverzale: Vrijednost radova je oko 25 miliona maraka sa PDV-om. Vlada KS

Taj javni poziv se završava 15. oktobra, kada će se znati izvođači radova i kada će se moći krenuti s pripremom i aktivnostima za rušenje onih objekata za koje su riješeni imovinskopravni odnosi.

- S obzirom na to da nema puno zainteresiranih za rušenje, otprilike jedna-dvije firme, ova trasa bi trebala biti spremna za rušenje do kraja mjeseca - naglasio je Kovač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.