TUŽILAŠTVO BiH Tadić se sastala s predstavnicima projekta EU4JUSTICE

Unaprijediti borbu protiv finansijskog kriminala i korupcije

Tadić je s predstavnicima projekta razgovarala o provedenim specijalističkim obukama u okviru projekta i četverodnevne radionice o temi "Strategije i ključni alati u istrazi kompleksnih finansijskih i privrednih slučajeva"

A. J. / Avaz.ba
11.10.2019 15:30

Zvaničnici Tužilaštva razgovarali su s ekspertom i voditeljicom projekta o modalitetima razmjene najboljih iskustava

Foto: Tužilaštvo BiH

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, sa svojom zamjenicom, tužiocima i saradnicima, sastala se s predstavnicima projekta EU4JUSTICE Renaudom van Rimbekeom (Renaud Van Ruymbeke), bivšim francuski istražnim sudijom specijaliziranim za složene slučajeve finansijskog kriminala i korupcije na visokom nivou kao ekspertom projekta EU4JUSTICE i voditeljicom projekta u BiH Izabel Arnal (Isabelle).

Realiziranje radnog sastanka održano je u okviru projekta EU4JUSTICE - “Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH”.

Tadić je s predstavnicima projekta razgovarala o provedenim specijalističkim obukama u okviru projekta i četverodnevne radionice o temi "Strategije i ključni alati u istrazi kompleksnih finansijskih i privrednih slučajeva".

Također, razgovaralo se i o aktivnostima Tužilaštva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije, kao i rezultatima učešća Tužilaštva u međunarodnim operacijama, u okviru saradnje s partnerskim institucijama u inozemstvu, kao i saradnji u okviru asocijacije EUROJUST i drugih nadležnih institucija.

Zvaničnici Tužilaštva razgovarali su s ekspertom i voditeljicom projekta o modalitetima razmjene najboljih iskustava i praksi za vrijeme realizacije dvogodišnjeg projekta.

S obzirom na to da je za rad na ovim predmetima izuzetno bitna brza i ekspeditivna međunarodna saradnja, na sastanku se razgovaralo o modalitetima saradnje u budućnosti.

Komentari

NA VRH