SAOPĆENJE

Damir Marjanović u pismu podnio neopozivu ostavku

U pismu sekretaru

Damir Marjanović. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

12.10.2019

Dojučerašnji član Predsjedništva Naše stranke Damir Marjanović podnio je neopozivu ostavku na toj poziciji. 

U pismu koje je sinoć uputio generalnom sekretaru Naše stranke Nihadu Uku Marjanović je naveo razloge zbog kojih se definitivno povlači iz Predsjedništva Naše stranke - postojanje "nepremostivih razlika u mišljenjima" između njega i lidera stranke Predraga Kojovića. 

Na početku pisma je informirao sekretara da neće biti u mogućnosti prisustvovati sjednici Predsjedništva te da se tim putem povlači iz Predsjedništva Naše stranke. 

- Posljednje dvije sjednice Predsjedništva i nekoliko dodatnih sastanaka s predsjednikom stranke su još jednom potvrdili da postoje velike, tačnije nepremostive razlike u mišljenjima koje bi itekako utjecale na djelovanje ovoga tijela stranke i mene kao člana tog tijela. Ove razlike se primarno odnose na odluke vezane za općinski odbor Novi Grad, slučaj Borisa Britvara, razloge (a ne individualna imenovanja) kooptiranja pojedinih novih članova u zvanična tijela stranke, kao i objavu u medijima koja je uslijedila nakon prve sjednice Predsjedništva (predsjednik stranke je upoznat s istom). Vjerujem da u takvim uvjetima nisam u mogućnosti da pružim svoj maksimum u radu Predsjedništva i ne želim da zauzimam mjesto nekome ko bi se bolje uklopio i ko bi mogao više doprinijeti. Svim kolegicama i kolegama iz Predsjedništva želim uspješan rad u narednom periodu. Molim te da o ovome informiraš Predsjedništvo na sutrašnjoj sjednici. Hvala unaprijed - navodi se u pismu Damira Marjanovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.