REAKCIJE

Efendija Kozlić: Važno je da je jedan ovakav lider na čelu Islamske zajednice BiH

Moramo aktivnije djelovati kroz naše zajednice u cijelom svijetu, posebno prema centrima političke moći

Osman ef. Kozlić: Iskrene čestitke. Arhiv

Piše: A. Hadžić

12.10.2019

S pozicije muftija Islamske zajednice BiH za Evropu, dr. Osman ef. Kozlić u izjavi za "Dnevni avaz" navodi da mu je drago da će dosadašnji reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović nastaviti vršiti funkciju poglavara IZBiH u narednih sedam godina.

- Drago mi je što je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović na današnjim izborima dobio uvjerljivu podršku ogromne većine nas koji smo glasali i što će, ako Bog da, moći nastaviti dosadašnju umjerenu politiku koju je u proteklih sedam godina uporno promovirao. Drago mi je da će nastaviti politiku "sabiranja" svih nas, muslimana, na prostoru koji pokriva IZBiH, s posebnim osvrtom na zapadnu Evropu, gdje moramo biti više prisutni. Moramo aktivnije djelovati kroz naše zajednice u cijelom svijetu, posebno prema centrima političke i svake druge moći što će donijeti dobitak za naš narod, a posebno za BiH, koja traži svoj put prema Evropi i svijetu. 

Husein ef. Kavazović je već prepoznat kao vjerski lider koji promovira tolerantan pristup i umjerenost, kakvi ustvari i jesu bosanski muslimani. Stoga je važno da jedan takav lider stoji na čelu Islamske zajednice BiH. Ja mu od srca čestitam i radujem se zajedničkom radu i djelovanju na dobrobit svih nas - kazao nam je muftija Kozlić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.