NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Važna pobjeda Kavazovića

Najtiražniji bh. politički dnevnik u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, otkriva i alarmantne podatke o uvjetima u kojima rade uposlenici „Željeznica FBiH“

Piše: Avaz.ba

13.10.2019

Naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog otkriva alarmantne podatke o uvjetima u kojima rade uposlenici „Željeznica FBiH“ i sramotnom odnosu Uprave spram zaštite na radu.  

Pratili smo izbor reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH. Čitajte poruke novog-starog reisa Huseina ef. Kavazovića, njegovog protukandidata Muamera ef. Zukorlića, ali i reakcije na ovaj izbor.

Čitajte Komentar dana naše ugledne novinarke Almase Hadžić i zašto će reis nositi teško breme i idućih sedam godina.

Bili smo na jednoj od najskupljih dionica Koridora 5C te saznajte zašto će 200 ljudi raditi na iskopu tunela Zenica.

Čitajte sve i o gradnji najsavremenijeg staračkog centra u Srebrenici.

Pratili smo svečanost povodom 90 godina života akademika Muhameda Filipovića, te donosimo brojne poruke i svjedočenja o ovom velikom misliocu.

Današnja ličnost dana upravo je Muhamed Filipović.

Na stranicama Globusa pročitajte sve novosti o turskoj vojnoj operaciji u Siriji, te zašto su američki vojnici na udaru.

Ne propustite pročitati o novim problemima roditelja i djece oboljele od dijabetesa u FBiH i zašto nema trakica za mjerenje šećera u krvi.

Saznajte šta je još, osim kurbanskog mesa, propalo direktoru Doma za stara lica Zenica Kemalu Efendiću.

Posjetili smo Ričicu kod Kaknja, gdje divlje jame niču kao gljive poslije kiše, te smo pod krinkom kupca razgovarali s kopačima. Otkrijte šta su nam sve ispričali.

Ne propustite detalje s vjenčanja najboljeg bh. atletičara Amela Tuke, te čitajte i ko je sve bio među brojnim zvanicama.

Na stranicama Crne hronike donosimo detalje ubistva ispred kafane u sklopu sarajevske pijace „Heco“, ko je uhapšen i zašto je došlo do zločina.

Donosimo i ispovijest nastavnika iz Zenice Mensuda Hodžića, protiv kojeg je obustavljena istraga zbog navodnog slanja nemoralnih poruka učenici. Nastavnik se obratio redakciji „Dnevnog avaza“ te čitajte šta je sve rekao.

Na sportskim stranama ne propustite iscrpan izvještaj s utakmice naših ''Zmajeva'' koji su nadigrali Finsku, kao i reakciju selektora Roberta Prosinečkog, ali i šta je rekao hirurg o težini povrede Edina Džeke.

Ne propustite osvrt na proslavu sto godina FK Sloboda i zašto je ostao gorak okus u grlu. Donosimo i analizu tima Jirgena Klopa, Liverpula. Razgovarali smo s Goranom Lojom, selektorom ženske košarkaške reprezentacije BiH.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljiv i popularan redovni prilog „Panorama“, u kojem možete pročitati top-intervju s čuvenom voditeljicom BBC-a Niki Bedi. Saznajte koja je to bh. grupa čije je sve albume preslušala. U „Panorami“ donosimo i razgovor s pjevačem Asimom Brkanom, koji slavi 40 godina karijere, priču o noći kada je Anđelina Đoli pokorila London...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.