SVADBA Najbolji bh. atletičar krunisao ljubav

Poznato gdje će na medeni mjesec: Pogledajte prvi ples Amela i Amine Tuke

Mladenci se odlučili plesati uz pjesmu Željka Vasića “Zauvijek”

D. Pašalić / Avaz.ba
13.10.2019 07:00

Amel i Amina

Foto: D. Pašalić

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka krunisao je jučer dugogodišnju ljubav sa svojom izabranicom Aminom Pivić, kćerkom poznate zeničke advokatice.  

Prije općinskog vjenčanja, mladenci su se najprije vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici, gdje je Tuka i završio školu hifza kod hafiza Safeta ef. Husejnovića, koji je i imao tu čast da mladence proglasi mužem i ženom.

Svim prisutnima podjeljene su hedije te bosanski lokum i halva, a vjenčanju su, pored porodice mladenaca, prisustvale brojne džematlije Sejmenske džamije, ali i Tukin trenere

Potom je u večernjim satima veličanstvena gala zabava nastavljena u hotelu “Dubrovnik” u Zenici, gdje je došao i matičar kako bi se obavilo i općinsko vjenčanje.

Na vjenčanju je prisustvovalo oko 200 zvanica, koje je zabavljao poznati pjevač Mirza Selimović. Jedan od najljepših i najemotivnijih momenata bio je svakako prvi ples, a mladenci su se odlučili da to bude uz pjesmu Željka Vasića simboiičnog naziva “Zauvijek”.

“Zauvijek nije dovoljno, zauvijek, sve bih ponovo, zauvijek, i opet malo je da sa tobom cijeli život ostanem”, samo je dio teksta ove emotivne pjesme, uz koju su mladi Amel i Amina otplesali svoj prvi ples i zakleli se na vječnu ljubav.

Kako saznajemo, nakon veličanstvenog vjenčanja, bračni par odlučio je medeni mjesec provesti na atraktivnim Maldivima.

Inače, prelijepa Zeničanka i naš proslavljeni sportista već četiri godine su u vezi. Upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet, mnogo prije njegovog svjetskog uspjeha.

Bio je student i živio je u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku i trčanje. Sve se dogodilo nakon što je Amina objavila svoju fotografiju da je apsolvent, nakon čega joj se Amel javio i pitao da idu zajedno na apsolventsko veče. Tada su se prvi put upoznali, a sedam dana nakon toga su se počeli zabavljati. 

Komentari

NA VRH