SARAJEVO

Kavazović primio brojne čestitke nakon izbora za reisu-l-ulemu IZBiH

U proteklih sedam godina mandata Kavazović je vodio Islamsku zajednicu u BiH odgovorno, mudro i principijelno, kazao Džaferović

Kavazović: Novi sedmogodišnji mandat. Avaz

Fena

15.10.2019

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je brojne čestitke domaćih i međunarodnih zvaničnika, ambasadora, predstavnika vjerskih zajednica, kulturnih društava, međunarodnih organizacija, imama i članova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, za ponovni izbor na mjesto reisu-l-uleme. 

Među pristiglim čestitkama je i ona člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, u kojoj se, između ostalog, kaže da je proteklih sedam godina mandata Kavazović vodio Islamsku zajednicu u BiH odgovorno, mudro i principijelno te da je stekao puno povjerenje ljudi, o čemu svjedoči i uvjerljiva podrška izbornog Sabora IZBiH za novi mandat reisu-l-uleme.

Također je, kako javlja MINA, i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u čestitki reisu-l-ulemi istakao i da se "raduje ostvarenjima koja je reisu-l-ulema postavio kao program i dobru saradnju sa susjedima".

Izborno tijelo koje bira reisu-l-ulemu 12. oktobra je izabralo aktuelnog reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića na novi sedmogodišnji mandat na čelu Islamske zajednice, koja okuplja Bošnjake muslimane u domovini, domovinskim državama i dijaspori, kao i sve druge muslimane koji je prihvataju kao svoju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.