SARAJEVO

Šestorka na sastanku: Dosadašnji rad pozitivan, spremno sve za kapitalne projekte

S današnjeg sastanka. Naša stranka

Piše: Avaz.ba

15.10.2019

U sjedištu Naše stranke danas je održan sastanak predsjednika i predstavnika stranaka koje čine većinu u Kantonu Sarajevo. Sastanku su prisustvovali Predrag Kojović (predsjednik Naše stranke), Nermin Nikšić (predsjednik SDP-a), Elmedin Konaković (predsjednik Naroda i pravde), Ibrahim Hadžibajrić (predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste), Milan Dunović (član Predsjedništva Demokratske fronte) i Zvonko Marić (zastupnik SBB-a u Skupštini KS). 

Razgovaralo se o dosadašnjem radu Vlade i skupštinske većine. Dosadašnji period rada ocijenjen je kao pozitivan, pogotovo kada se uzmu u obzir reakcije građana, kojima mnogo znači borba protiv korupcije, intenzivirana briga o čistoći grada, obnavljanju GRAS-ovog voznog parka, transparentnost rada Vlade, subvencija troškova plina, otvaranje Pedijatrije u Općoj bolnici i brojne druge stvari.

- Sa svim navedenim će se nastaviti, ali će sljedeća godina biti obilježena novim, za Kanton i građane značajnim, kapitalnim projektima. Neki od njih su početak izgradnje Prve transverzale, Muzeja savremene umjetnosti, Univerzitetske biblioteke, rekonstrukcije tramvajske i vodovodne mreže i poboljšanje kvalitete zraka - navodi se u saopćenju Naše stranke.

Na sastanku je, također, razmatrana i mogućnost koordiniranog nastupa stranaka šestorke na lokalnim izborima sljedeće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.