GRČKA Nakon utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Drama u Atini: Huligani s palicama i pištoljima opkolili hotel u kojem su bili bh. navijači

Teži incident, nasreću, izbjegnut

G. Š. / Avaz.ba

Hotel u kojem su bili bh. navijači

Foto: Avaz


Grčki huligani sinoć oko 00:30 sati s palicama i pištoljima su opkolili hotel u kojem su bili navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja reporter "Avaza" iz Atine

Teži incident, nasreću, izbjegnut je. 

- Četvorica su nam prišla u hotelskoj bašti, a njih još dvadesetak je čekalo ispred. Tražili su da zavrnemo majice i da vide imamo li tetovirane svastike - rekao je jedan od navijača, čije je ime poznato redakciji. 

Kako saznajemo radi se o navijačima Aeka koji mrze naciste. 

- Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su vidjeli da smo normalni, tako da tokom razgovora s njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa, koji ima između 40 i 50 godina, pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite - rekao je navijač. 

Inače, riječ je o atinskom kvartu koji je deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija nikako ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo, jer je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija. 

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu "Spiridon Luis" u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.

Više o temi Atina

NA LICU MJESTA
„Zmajevi“ iznad Grčke

Više o:

Atina Grčka Huligani
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na