PROGNOZA U Bosni i Hercegovini danas malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Bihać jutros najtopliji sa 20 stepeni, na Bjelašnici jedan stepen

Više oblačnosti očekuje se na zapadu, jugu, sjeveru i ponegdje u centralnim područjima

Fena
16.10.2019 09:26

Najviša dnevna temperatura između 20 i 26 stepeni

Foto: Fena

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Hercegovini i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Sokolac 3, Bugojno 5, Zenica 6, Jajce 7, Bijeljina, Brčko, Drvar, Ivan-sedlo, Srebrenica i Tuzla 8, Prijedor 9, Doboj, Sarajevo i Zvornik 10, Banja Luka, Grude i Sanski Most 11, Široki Brijeg 12, Livno, Mostar i Trebinje 13, Gradačac 17, Neum 19 i Bihać 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti očekuje se na zapadu, jugu, sjeveru i ponegdje u centralnim područjima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 20 i 26 , na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, doći će do postepenog povećanja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

NA VRH