LIVNO

Doktor Alija Jerlagić održao livanjskim prvačićima završno predavanje o oralnom zdravlju i higijeni

Podijelio nagrade, poklone i zahvalnice učenicima, ali i najboljem odjeljenju i učiteljici

Dr. Jerlagić: Finale obuke mališana. A. Kamber

Piše: Ale Kamber / Avaz.ba

16.10.2019

Primarius dr. Alija Jerlagić danas je održao završno predavanje o oralnom zdravlju i higijeni prvačićima u Livnu te podijelio poklon pakete sponzora obuke, nagrade i zahvalnice za učestvovanje u obuci, a specijalnim plakatom nagrađeni su i učenici i učiteljica 1.B odjeljenja OŠ "Ivan Goran Kovačić" Tatjana Terzić, koja mu je na neki način i asistirala u obuci prvačića iz oralnog zdravlja i higijene te zdrave prehrane. 

Doktor Jerlagić je svim učenicima tog odjeljenja podijelio i po mandarinu kao simbol zdrave prehrane. 

- Uz obuku i praktičnu vježbu s učenicima o oralnom zdravlju i higijeni i ove školske godine smo s prvačićima imali i izradu njihovih likovnih radova o ovoj temi, kojih je bilo ukupno 143, od kojih su najbolji nagrađeni. Prvo mjesto osvojila je Nera Krešo Shao iz 1.B OŠ "Ivan Goran Kovačić", drugo Ajna Džebo iz OŠ "Fra Lovro Karaula" - područna škola Megdan, a treće Iva Vukoja iz 1.C OŠ "Ivan Goran Kovačić" - kazao je dr. Jerlagić, dodajući da je dodijeljen i prigodan plakat za najbolji prvi razred iz obuke o oralnom zdravlju i higijeni, a koji je osvojio 1.B OŠ "Ivan Goran Kovačić" s učiteljicom Tatjanom Terzić, koja je i primila plakat koji je radio dr. Jerlagić. 

Višegodišnji rad s djecom

Doktor Jerlagić je specijalista dječje stomatologije koji već dugi niz godina vrši obuku predškolske djece i prvačića iz oralnog zdravlja i higijene, dijeleći im i poklon pakete sponzora obuke, a kroz obuku ih ujedno i oslobađa da mu bez straha dolaze na redovne preglede i sve potrebne intervencije u ordinaciju. Cijeli radni vijek proveo je kao dječji stomatolog, a ovogodišnji ciklus obuke mališana mu je i posljednji prije zaslužene penzije, ali ne i mirovine, jer dr. Jerlagić ima snage i volje da nastavi dalje s obukom mališana. Zbog svog angažmana na ovom planu dr. Jerlagić je prije nekoliko dana proglašen i ličnošću dana "Dnevnog avaza".



Prvačići na završnom predavanju dr. Alije Jerlagića. A. Kamber

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.