POSJETE

Čović u Srbiji sa Selakovićem i Milasom: Održao govor o zajedničkom djelovanju i intenziviranju saradnje

Održana svečana akademija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Novom Sadu

Dragan Čović. HDZ BiH

Sl. M. / Avaz.ba

17.10.2019

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović boravi u posjeti Hrvatima u Vojvodini, gdje se sastao s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, s kojima je razgovarao o trenutnom položaju hrvatskog naroda u Vojvodini, očuvanju kulturnog naslijeđa i budućim planovima saradnje Hrvata u BiH i Hrvata u Vojvodini.


Čović u Srbiji. HDZ BiH

Nakon sastanaka s dužnosnicima, upriličeni su sveta misa u Crkvi sv. Jurja i obilazak rodne kuće bana Josipa Jelačića, nakon čega je sinoć održana svečana akademija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Novom Sadu. 

Čović je održao i govor prisutnima uz osvrt na dosadašnje zajedničko djelovanje i predstojeće napore u intenziviranju saradnje.

Prisutnima su se obratili i glavni sekretar predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Nikola Selaković te državni sekretar Središnjeg državnog ureda Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović te ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.