PARLAMENT FBiH Zakazane sjednice Predstavničkog doma

Zastupnici raspravljaju o doprinosima, stanju sigurnosti, poslovanju elektroprivreda

Na dnevnom redu su i izmjene zakona o nasljeđivanju, registraciji poslovnih subjekata, o stvarnim pravima, kao i izmjene Porodičnog zakona

Piše: M. R. S. / Avaz.ba

Sjednice 29. i 30. oktobra

Foto: Arhiv


Dvodnevno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazano je za 29. i 30. oktobar, kada treba biti održana sjednica odgođena prošle sedmice i na čijem su dnevnom redu zakoni o porezu na dohodak i o doprinosima.

Nakon ove treba uslijediti nova sjednica sa 15 tačaka dnevnog reda. Planirano je da zastupnici tada razmatraju i glasaju o Nacrtu zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, na koji čeka i Sindikat doktora medicine i stomatologije FBiH.

Na dnevnom redu su i izmjene zakona o nasljeđivanju, registraciji poslovnih subjekata, o stvarnim pravima, kao i izmjene Porodičnog zakona.

Između ostalog, pred zastupnicima će se naći i izvještaji o radu Federalnog pravobranilaštva za 2017. godinu, o poslovanju „Elektroprivrede BiH“ i „Elektroprivrede HZHB“ Mostar za 2015. godinu, informacije o revizijama privatizacije u 2016., 2017. i 2018. godini, kao i nekoliko izvještaja o radu MUP-a FBiH, i to za 2015., 2016., 2017., prvih šest mjeseci 2018. te prvih šest mjeseci ove godine.

Razmatrat će i informacije o stanju sigurnosti na području FBiH za 2017., 2018. i prvih šest mjeseci ove godine.

NA VRH

Komentari