OTKRIVAMO Stravičan zločin čedomorstva

Ovo je ime majke koja je pomogla kćerki da ubije bebu u Sarajevu

M. Aš.
18.10.2019 09:58

Tužilaštvo KS

Foto: Avaz

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su prije nekoliko dana maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da joj je pomagala u ovom jezivom slučaju.

Ovo je novi jezivi slučaj čedomorstva koji je potresao Sarajevo, ali i kompletnu BiH. Ovaj događaj desio se na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu.

"Dnevni avaz" saznaje da je majka koja je pomogla kćerki tinejdžerki u ovom zločinu Azra Č., rodom iz Sarajeva, koja ima 47 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, kako je utvrđeno, pomagala majka.

Djevojka je raskrinkana jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon porođaja pa su alarmirali policiju.

NA VRH