VRATOLOMIJE

Na ’Zidu smrti’ u sekundi se može izgubiti glava

Ovdje nema prevare, motocikle i karting, sa spuštenim i slobodnim rukama, vozimo na okomitom zidu, kaže Milojković

Božana pomaže suprugu Draženu i djeveru Zoran. Avaz

Piše: H. Čalić

20.10.2019

Vratolomnom vožnjom na okomitom zidu visokom šest metara Zoran Milojković (51) i njegov badžo Dražen Grbić oduševili su sve na proteklom vašaru u Puračiću.
Ovi neustrašivi vozači „Zida smrti“ zetovi su nenadmašnog „paklenog vozača“, pokojnog Bože Vukadinovića iz Banje Luke. Asistira im Draženova supruga i Božina kćerka Božana, koja više ne vozi u „Zidu smrti“, nakon što je 1997. doživjela težak pad vozeći karting.

Voze i u paru

„Zid smrti“ je visok šest metara. Avaz

- Samo je „Zid smrti“ istina koja se gleda svojim očima. Ovdje nema prevare, motocikle i karting, sa spuštenim i slobodnim rukama, pojedinačno i u paru, vozimo na okomitom zidu. Prelazimo i crvenu liniju, dolazimo do samog vrha kace, pa se onda spuštamo na dno. Ovdje je dovoljan djelić sekunde, nešto nepredviđeno, da vozač izgubi glavu. Ali i to je cijena adrenalina koji smo naslijedili od našeg punca Bože - kaže Milojković.

S puncem Božom, koji je u ovom opasnom poslu važio za najhrabrijeg čovjeka na Balkanu, obišao je sve najveće vašare. Zavolio je „Zid smrti Bože Vukadinovića“, koji nosi ime po njegovom osnivaču koji je umro u junu 2015.

Težak pad

- Evo me u ''Zidu smrti'', ne mogu bez toga. Ne daju mi voziti karting poslije teškog pada u vožnji u Banjoj Luci. Nakon pada karting se zapalio, požar je prijetio da svi  koji smo bili unutra izgorimo. Život mi je spasio pokojni otac Božo, ali su mi ruke izgorjele. Danas suprugu Draženu i djeveru Zoranu pomažem u operativnim poslovima. “Zid smrti Božo Vukadinović” me podsjeća na oca, ovo je naš usud, sudbina, život, pa šta bude - dodala je Božana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.