VAŠINGTON

BiH naredne godine domaćin sastanka konstituence Svjetske banke i MMF-a

Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence bile su ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica

Zvizdić: Radujem se što ću vas dočekati u Sarajevu. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

19.10.2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je u Vašingtonu redovnom sastanku holandsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence bile su ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica ove grupe.

Na sastanku je najavljeno da će Bosna i Hercegovina biti domaćin sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji će se u junu 2020. godine održati u Sarajevu.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić rekao je da će organizacija sastanka konstituence u Sarajevu, nakon vrlo uspješno održane konferencije EBRD-a u maju ove godine, biti još jedna prilika za okupljanje predstavnika visoke fiskalne i monetarne politike u zemljama članicama konstituence kako bi razmijenili mišljenja i razgovarali o MMF-u i politikama i programima Svjetske banke.

- Uvjeren sam da će sastanak konstituence doprinijeti dodatnom jačanju naše dobre saradnje. Radujem se što ćemo vas u junu 2020. godine dočekati u Sarajevu - rekao je Zvizdić.

Sastanku konstituence prisustvovao je i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.