SRBIJA

Dodik sa Medvedevim: Republika Srpska i Rusija imaju razvijene odnose

Prisustvovali vojnoj vježbi u Batajnici

Beograd: Sa današnjeg sastanka. Srna

Srna

19.10.2019

U Beogradu je večeras održan sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je istakao lični doprinos Dodika u razvoju saradnje sa Ruskom Federacijom.

Veoma mi je drago da vas vidim gospodine Dodik. Mi smo se više puta vidjeli u različitim situacijama, ali je danas lijep razlog za to - rekao je Medvedev, koji je ranije danas sa Dodikom prisustvovao vojnoj vježbi u Batajnici, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je saradnja dobra po svim pitanjima.

Republika Srpska i Ruska Federacija i BiH imaju razvijene odnose, ali RS ima daleko intenzivnije kontakte, nego ostali dio BiH - rekao je Dodik. 

Dodik je ukazao da je veoma važno prisustvo ruske kompanije "Zarubežnjeft" u naftnom sektoru Republike Srpske, te podsjetio da se u Banjaluci gradi Rusko-srpski pravoslavni centar kao odraz dobrih odnosa dva naroda.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović. 

Dodik, Cvijanovićeva i Medvedev, nakon sastanka, prisustvuju svečanoj akademiji u Centru "Sava" povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.