TUZLA

Hasan Muratović, Edin Delić i Mile Atlagić u Predsjedništvu Socijaldemokrata

SDBiH: Izabrano rukovodstvo. Avaz

Piše: S.K.

20.10.2019

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokrata BiH, koja je danas održana u Tuzli, izabrani su članovi Predsjedništva, a Husein Tokić izabran je za generalnog sekretara, saopćeno je iz ove političke stranke. 

Izabrano je i preostalih 10 članova Predsjedništva SDBiH.

Prethodno su verificirani mandati 81 člana Glavnog odbora, koji su izabrani na nedavno održanoj osnivačkoj sjednici Skupštine.

Izabrani članovi Predsjedništva SDBiH su: Hasan Muratović, Edin Delić, Mile Atlagić, Amela Zaimović, Nedžad Šećić, Zlatko Ercegović, Mirnes Mujkić, Aziz Čačković, Ziher Suljić i Aleksandra Ivković.

- Rješenjem Općinskog suda u Tuzli Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine upisani su 25. septembra 2019. godine u Jedinstveni registar političkih organizacija. Nakon toga, SDBiH i u formalnopravnom smislu djeluje u punom političkom kapacitetu na cijeloj teritoriji BiH. Želimo istaknuti činjenicu da smo mi prva politička partija socijaldemokratske provenijencije sa sjedištem u Tuzli, kao kolijevci socijaldemokratije, ali s jasnom i nedvojbenom namjerom da nastupamo kao državotvorna partija na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine  - navode Socijaldemokrati BiH. 

U saopćenju se tvrdi da je novoosnovanoj stranci pristupilo nekoliko hiljada članova, među kojima je značajan broj građana koji do sada nisu bili članovi nijedne političke organizacije.

- To je za nas ohrabrujuće, jer je jedan od naših ciljeva da probudimo i aktiviramo politički neaktivne građane, kojih ima ogroman broj, što potvrđuje i činjenica slabe izlaznosti građana na izbore. Kad je u pitanju Tuzla, moram zahvaliti Žarku Vujoviću i Kerimu Isoviću na dosadašnjem radu u procesu formiranja mjesnih organizacija u Tuzli. Izašli smo iz okvira Tuzlanskog kantona. Bivši gradonačelnik Brčkog Mirsad Đapo, predsjednik Pokreta za bolje Brčko, pristupio je SDBiH te najavio pristupanje članova Pokreta u SDBiH. U narednom periodu očekujemo osnivanja u Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Kantonu Sarajevo i Srednjobosanskom kantonu, gdje već imamo zakazane inicijativne odbore, koji će biti nukleus stvaranja Socijaldemokrata BiH u tim regijama - istaknuo je Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.