ZAVRŠENA DRAMA Nakon što je 16. oktobra otišla u Sloveniju kod dečka

Odbjegla Almasa Asanov se predomislila pa se sinoć vratila kući u Doboj

Stigla autobusom Ljubljana - Teslić

H.Č.

Almasa Asanov: Danas neće ići u školu

Foto: H. Čalić


Završena je drama oko nestanka 16-godišnje srednjoškolke iz Doboja Almase Asanov. Nakon što je 16. oktobra otišla od kuće, pa autobusom otputovala kod mladića u Sloveniju, ona se jučer predomislila, pa se vratila kući. 

Prema informacijama Granične policije, Almasa je sinoć u 00:44 sati na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška ušla u Bosnu i Hercegovinu. Putovala je autobusom Ljubljana - Teslić te se uputila u dobojsko selo Pridjel Gornji, gdje živi kod svoje daidžinice, starateljice Mejre Asanov.

- Dobro je sve što se dobro i sretno završi. Sve su ovo dječije gluposti, nerazmišljanje. Nju su u Sloveniji pronašli kod amidže ovog mladića iz Kotorskog s kojim se ona zabavlja. Ja sam slovensku policiju molila da Almasu odmah vrate kući u Bosnu, da ona nastavi školovanje i da se okani tog mladića - rekla nam je Mejra.

Almasa danas neće ići u školu, ima praksu, pa je odlučila da ostane kod kuće da se malo odmori od svega. Obećala je da će od sada dobro razmisliti o svakom potezu koji život znači. Mejra će kod inspektora u dobojskoj policiji dati još jednu izjavu. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na