AKTUELNO Naredna sjednica za 14 dana

Otkazana vanredna sjednica Skupštine RMU Banovići: Razboljeli se članovi Odbora za glasanje

S. I. / Avaz.ba
21.10.2019 13:41

Skupština RMU Banovići

Foto: S. Ikanović

Vanredna sjednica Skupštine RMU Banovići, na kojoj je trebao biti imenovan Nadzorni odbor, otkazana je jer se Odbor za glasanje nije pojavio, a koji je trebao utvrditi kvorum za početak sjednice.

- Sjednica je otkazana iz razloga što se nije pojavio Odbor za glasanje, koji je trebao utvrditi kvorum za održavanje Skupštine. Neku su se javili da su bolesni, neki su imali saobraćajne udese i tako dalje - naveo je Ibrahim Lapandić, tehnički direktor RMU Banovići, nakon otkazane sjednice. 

  • Ibrahim Lapandić
    Ibrahim Lapandić Foto: S. Ikanović

Pojasnio je da je Odbor za glasanje imenovao aktuelni Nadzorni odbor te da će u skladu sa zakonom Vlada, zajedno sa sekretarom društva, zakazati sljedeću sjednicu Skupštine, i to najdalje za 14 dana.

Dosadašnjem članu i predsjedniku NO Eminu Haračiću, nakon tri mandata, danas nije prestao mandat u ovom privrednom kolektivu, kao ni Rasimu Kovačeviću. Vlada FBiH za nove članove NO predložila je Edina Kurtića i Begu Birparića te dosadašnjeg člana ispred dioničara s više od pet posto dionica Antuna Luburića.

Današnjoj sjednici prisustvovalo je tek nekoliko dioničara i policijski službenici kojih je bilo više nego dioničara. Inače, Vlada FBiH je preko kantonalnih institucija, MUP-a TK i Uprave policije ovaj skup ocijenila visokorizičnim, što se danas ispostavilo pogrešnim.

Tagovi

Banovići Rudnik

Komentari

NA VRH