STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj iz BIHAMK-a

Vozači, oprez: Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle

Danas počinju radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac - Jablanica

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

Smanjena vidljivost

Foto: Avaz


Vozačima se ovog jutra skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na mogućnost sitnijh odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart, na autoputu A-1 Zenica jug - Lašva, večeras od 20 sati do sutra (23.10.) do 6 sati za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zenica jug - Lašva.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj - Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 4:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo -Trnovo, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković i M-5 Lanište -Ključ.

Danas počinju radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac - Jablanica, zbog čega je u vremenu od 8 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

NA VRH

Komentari