SASTANAK

Tužiteljica Tadić sazvala zajednički sastanak udarnih grupa za borbu protiv terorizma, trgovine ljudima i ilegalnih migracija

Prvi su se put sastali visoki čelnici s ciljem koordinacije daljnjih aktivnosti. Avaz

Avaz.ba

22.10.2019

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sazvala je zajednički sastanak udarnih grupa za borbu protiv terorizma i borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Središnje teme sastanka odnosile su se na situaciju u vezi s povratkom državljana BiH sa stranih ratišta, kao i sigurnosne izazove povezane s prilivom ilegalnih migranata u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je prvi put da se održava zajednički sastanak dvije udarne grupe, a razlog je aktuelna situacija povezana s povratkom državljana BiH sa stranih ratišta, kao i sigurnosna i humanitarna situacija u BiH, povezana s boravkom većeg broja ilegalnih migranata u našoj zemlji. 

Zaključeno je da se nastavi intenzivan rad, u okviru nadležnosti institucija i agencija, te da se nastavi i unaprijedi saradnja svih institucija u cilju poboljšanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. 

Na sastanku je sudjelovalo više od 30 učesnika, među kojima čelnici, direktori i visoki dužnosnici pravosudnih institucija, kao i agencija za provođenje zakona s nivoa BiH, oba entiteta i Distrikta Brčko BiH, sa zajedničkim ciljem, dogovaranjem i koordinacijom daljnjih aktivnosti u navedenim oblastima. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.