REAKCIJA

Edin Ramić za ''Avaz'': Dodik problem s migrantima želi prikazati kao isključivo bošnjački

Ramić kaže da je Dodik ustvari nastavio po starom, a to je da su migranti samo problem Bošnjaka i Federacije, jer je riječ o muslimanima

Ramić: Pokazuje se netrpeljivost. Arhiv

Piše: M. Aš.

22.10.2019

Edin Ramić, potpredsjednik SDA i ministar raseljenih osoba i izbjeglica, prokomentirao je za „Dnevni avaz“ izjavu Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH,  da je ''neprihvatljivo smještanje migranata u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca, jer bi to imalo političku dimenziju čiji je cilj protjerivanje Srba s vjekovnih ognjišta".

Ramić kaže da je Dodik ustvari nastavio po starom, a to je da su migranti samo problem Bošnjaka i Federacije, jer je riječ o muslimanima.

- On na ovaj način samo dokazuje svoju netrpeljivost i poslije izjava da njemu neće suditi sudije muslimani i da su Bošnjaci povratnici u RS okupatori, ništa više od njega ne iznenađuje. Očigledno je da se želi problem s migrantima prikazati kao isključivo bošnjački problem, jer su oni pretežno muslimani. Dodik želi da migranti budu samo u Federaciji, dok drugi kapaciteti u RS ne smiju biti na raspolaganju. To ionako pokazuje dehumanizaciju ljudi i to je najveći problem – kaže Ramić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.