SUSRETI Predsjednik HDZ-a BiH sa šefom Delegacije Evropske unije u našoj zemlji

Čović se sastao sa Satlerom: Dijalog i kompromis neophodni faktori napretka

Politički dijalog i kompromis neophodni faktori napretka te puta ka integraciji i stabilnosti

E. Ma. / Avaz.ba
22.10.2019 17:01

Čović sa Satlerom

Foto: HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera (Johann Sattler).

Tokom posjete razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pridruživanju BiH Evropskoj uniji i NATO savezu te provođenju ključnih reformskih procesa, saopćeno je.

  • Sa sastanka
    Sa sastanka Foto: (HDZ BiH)

Sagovornici su se osvrnuli na potpisani sporazum lidera izbornih pobjednika općih izbora 2018., ističući kako kompromis mora biti postignut da bi se hitno krenulo u uspostavu vlasti i nastavak na reformskim procesima u sklopu euroatlantskih integracija.

Šef Delegacije EU u BiH istaknuo je kako su politički dijalog i kompromis neophodni faktori napretka te puta ka integraciji, stabilnosti i napretku.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio je specijalnom predstavniku na podršci Evropske unije, ističući kako su politički predstavnici Hrvata u BiH u potpunosti opredijeljeni za evropski i euroatlantski put BiH.

- Uspostava vlasti, sukladno dogovoru lidera izbornih pobjednika i izbornoj volji birača, temelj su stvaranja bolje budućnosti za građane Bosne i Hercegovine - saopćeno je.

Komentari

NA VRH