SUSRETI

Čović se sastao sa Satlerom: Dijalog i kompromis neophodni faktori napretka

Politički dijalog i kompromis neophodni faktori napretka te puta ka integraciji i stabilnosti

Čović sa Satlerom. HDZ BiH

E. Ma. / Avaz.ba

22.10.2019

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera (Johann Sattler).

Tokom posjete razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pridruživanju BiH Evropskoj uniji i NATO savezu te provođenju ključnih reformskih procesa, saopćeno je.

Sa sastanka. HDZ BiH

Sagovornici su se osvrnuli na potpisani sporazum lidera izbornih pobjednika općih izbora 2018., ističući kako kompromis mora biti postignut da bi se hitno krenulo u uspostavu vlasti i nastavak na reformskim procesima u sklopu euroatlantskih integracija.

Šef Delegacije EU u BiH istaknuo je kako su politički dijalog i kompromis neophodni faktori napretka te puta ka integraciji, stabilnosti i napretku.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio je specijalnom predstavniku na podršci Evropske unije, ističući kako su politički predstavnici Hrvata u BiH u potpunosti opredijeljeni za evropski i euroatlantski put BiH.

- Uspostava vlasti, sukladno dogovoru lidera izbornih pobjednika i izbornoj volji birača, temelj su stvaranja bolje budućnosti za građane Bosne i Hercegovine - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.