REAKCIJE

Dodik o Zvizdićevoj posjeti SAD: To je izlet, nastupao je u svoje ime

Istupi poput ovog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država

Dodik i Zvizdić. Arhiv

Srna

22.10.2019

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Zvizdić nije zadužen za kreiranje vanjske politike BiH, zbog čega se, kaže Dodik, "njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin".

- Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Vijeću ministara mogao da odgovori - čije stavove Zvizdić zastupa u SAD? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje Godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate - upitao je Dodik.

On je istakao da je Zvizdićevo insistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.

- Istupi, poput ovog Zvizdićevog, urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država - naglasio je Dodik.

Zvizdić, koji je istovremeno predsjedavajući Vijeća ministara BiH i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan u Stejt departmentu Metjuom Palmerom (Matthew) na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH te se založio za integracije BiH u NATO.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.