GSS SARAJEVO

Zahvaljujući brzoj intervenciji spasioca na području Bukovika pronađena nestala osoba

Potražni tim je nakon poziva u 19:43 bio na terenu i započeo potragu

Piše: S. Š. / Avaz.ba

22.10.2019

Još jedna uspješna potraga. GSS

Gorska služba spašavanja stanica Sarajeva jučer je u 18:50 dobila informaciju da se na širem lokalitetu Bukovika nalazi izgubljena osoba. Nakon što je informacija potvrđena timovi iz baze na Dobrinji su se uputili u pravcu Bukovika. 

Potražni tim  je nakon poziva u 19:43 bio na terenu i započeo potragu. Nakon detaljne analize i stručne obrade podataka tim koji je bio na terenu uspio je pronaći lokaciju na satelitskim mapama koja je ukazala na lokaciju udaljenu od polazne više od 10 km. Nakon što je utvrđena tačna GPS lokacija izgubljene osobe obaviješten je drugi tim u 22:37 koji je već u 23:21 bio na lokaciji te je započeo pretragu vrlo zahtjevnog stjenovitog terena. 

Nakon nešto više od pola sata pronašao unesrećenu i izgubljenu osobu, u 23:58 sati. Izgubljena osoba nije imala povreda, bila je blago pothlađena, te je nakon zbrinjavanja i utopljavanja sigurno transportovana do najbliže saobraćajnice, gdje je medicinski pregledana od strane ljekara stanice, te predata porodici u 00:24 sata.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.