MOSTAR

Vinko Puljić: Ministar Mektić svojim stavovima kumuje neredima po pitanju migrantske krize

Vinko Puljić: Migranti u BiH bivaju manipulirani. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

22.10.2019

Kardinal Vinko Puljić danas je u Mostaru izjavio da ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić svojim stavovima i strukturom kumuje neredima po pitanju migrantske krize u BiH.

Kardinal prisustvuje godišnjem susretu predsjednika, nacionalnih i nadbiskupijskih ravnatelja Caritasa u BiH i Hrvatskoj, koja je počela jučer u Mostaru.

- Smatram da je taj proces sigurnosti vrlo delikatan. Delikatno je i da migranti, kojima je zaista potrebna pomoć, bivaju manipulirani. Bosna i Hercegovina to ne može sama riješiti, ali ni Evropa. Tom problemu je potreban ozbiljniji pristup od prozivanja malih ljudi. Pitanje migrantske krize se treba riješavati na višem nivou – rekao je kardinal Puljić.

Dodao je da je problem govoriti o migrantima u BiH jer još uvijek nemamo oformljenu vlast koja bi vodila sve strukture, pa i tu, te da zbog toga vlada haos.

- Zbog svega toga, mali čovjek pati. Zato imamo zapaljene kuće, silovanja i provaljivanja. Ministar Mektić se hvali kako on vodi službu sigurnosti, ali on zapravo jako kumuje neredu svojim stavovima i strukturom – istakao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.