SJEDNICA

Vlada Republike Srpske danas imenuje predstavnike za sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i BiH

Planirano je i razmatranje izvještaja o stanju u bankarskom sistemu RS

Vlada RS. Avaz

Srna

24.10.2019

Vlada Republike Srpske trebalo bi na današnjoj sjednici u Banjoj Luci da razmatra Prijedlog uredbe o visini putarine te informaciju o stanju u privredi u RS za 2018. godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i informacija o održavanju četvrtog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH, kao i Prijedlog rješenja o imenovanju predstavnika institucija RS koji će učestvovati u radu četvrtog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanju EU i BiH.

Predviđeno je da bude razmatrana i informacija o javnom pozivu za dodjelu dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektronskom komunikacijskom mrežom u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji BiH - multipleks C.

Na sjednici bi trebao biti razmotren i izvještaj o stanju sektora osiguranja u RS za period od 1. januara do 30. juna ove godine, izvještaj o radu Agencije za osiguranje RS za period od 1. januara do 30. juna, kao i izvještaj o finansijskom poslovanju ove agencije.

Planirano je i razmatranje izvještaja o stanju u bankarskom sistemu RS za period od 1. januara do 30. juna ove godine i izvještaja o poslovanju i rezultatima rada s finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za taj period.

Vlada bi trebalo da razmatra i Prijedlog odluke o 13. emisiji obveznica RS za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine, kao i Prijedlog odluke o 37. emisiji obveznica RS javnom ponudom u iznosu do 45.000.000 KM.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.