PRAVOSUĐE Optužen za ratne zločine

Predložen pritvor za Miladina Trifunovića, prijeti mu najmanje 10 godina zatvora

Postoji opasnost od bijega osumnjičenog, s obzirom na posjedovanje dvojnog državljanstva i prijavljenog prebivališta u Srbiji

I. K. / Avaz.ba

Tužilaštvo BiH

Foto: Arhiv


Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine je nakon ispitivanja osumnjičenog Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog  Miladina Trifunović.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, s obzirom na posjedovanje dvojnog državljanstva i prijavljenog prebivališta u Srbiji, a s obzirom i na težinu krivičnog djela za koje se sumnjiči te zaprijećenu kaznu za ovo krivično djelo od najmanje 10 godina zatvora ili dugotrajnog zatvora - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, on je uhapšen jutros na Sarajevskom aerodromu zbog istrage za zločine protiv čovječnosti počinjene tokom 1992. godine, nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti s područja Vogošće i Ilijaša. 

- Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 172. stav 1. tačka a) ZKPBiH, odnosno zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, s obzirom na to da je utvrđeno da osumnjičeni posjeduje državljanstvo Srbije, kao i prijavljeno prebivališe u Srbiji, a s obzirom na težinu krivičnog djela za koje se sumnjiči te zaprijećenu kaznu za ovo djelo od najmanje 10 godina zatvora ili dugotrajnog zatvora - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na