PROMOCIJE

Dvoknjižje "Iznad crte" lidera HDZ-a Dragana Čovića predstavljeno u Zagrebu

Čović na prezentaciji: Uskoro i treća knjiga. HDZ

Fena

24.10.2019

U Zagrebu je predstavljeno dvoknjižje lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića pod nazivom “Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“.

Uz predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića, predstavljanju je prisustvovao veliki broj dužnosnika i nosilaca izvršne i zakonodavne vlasti, crkvenih velikodostojnika, predstavnika braniteljskih udruženja, privrednika te predstavnika kulturnih institucija, saopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je pojasnio kako je knjigom "Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine" javnosti predstavio mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka, dok su u knjizi "Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima", riječi, rečenice, odlomci i stranice, umjesto slovima i tekstom, ispisani fotografijama nastalim u različitim razdobljima njegovog javnog političkog djelovanja.

Istaknuo je kako dobar dio govora u prvoj knjizi, a koji su izneseni u javnosti, nije bio pisan, tako da je to prilika da se vidi šta je sve rečeno te napisano kroz 560 stranica teksta. Ujedno je to prilika svima, smatra Čović, da pogledaju kontinuitet i vjerodostojnost izričaja upravo u tih posljednjih petnaestak godina.

Govoreći o drugoj knjizi, naglasio je kako je ona ispisana kontinuiranim djelovanjem, zajedničkim radom, realnim događanjima i stvarnostima koji su samo jednim dijelom u njoj prikazani.

Čović je izrazio uvjerenje da će uskoro izaći i treća knjiga, koja je u pripremi, a četvrti nastavak u 2021. godini i onda bi to bio završen projekt.

- Četveroknjižje će činiti četiri dijela promišljanja, života, svakodnevnice hrvatskog naroda u BiH - naglasio je Čović.

Osim autora, o knjizi su govorili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i akademik Davorin Rudolf, dok se nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij, obratio videoporukom, navodi se u saopćenju.

Sa prezentacije: Veliki broj zavanica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.