TUŽILAŠTVO BIH

Optuženi iz predmeta kodnog naziva “Lutka” priznao krivicu

Najopsežnija optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH

Sud BiH. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

25.10.2019

Optuženi u predmetu "Lutka" Milan Mitić (59) u potpunosti je priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvo BiH. Za njega je predložena kazna zatvora u trajanju od osam godina. 

Optužnica Tužilaštva BiH tereti Mitića, zajedno s drugim osobama, za učešće u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine, ubistvo Borisa Govedarice 2007. godine, pljačku transporta novca ''Pavlović international banke'' na području Han-Pijeska 2005., pokušaj pljačke transporta novca ''Nove banke a.d.'' Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljačku novca JP "BH Pošta" 2008. godine. 

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učešće u navedenim krivičnim djelima i predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnih djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.  

Sporazumnim priznanjem bit će u potpunosti okončan sudski postupak u predmetu kodnog naziva “Lutka”, jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.