SJEĆANJE

Obilježavanje godišnjice ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića

Tragično stradali policajci. Fena

Fena

25.10.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a KS će, u saradnji sa Sindikatom policije Kantona Sarajevo, u subotu, 26. oktobra, obilježiti godinu od ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Programom obilježavanja godišnjice predviđeno je održavanje Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu „Adis & Davor“, koji će biti otvoren istog dana u 8 sati u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, uz najavljeno učešće 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. 

Tom prilikom prisutnima će se obratiti policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS te će članovima porodica biti uručene „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Protokolom obilježavanja godišnjice u 10 sati će biti otkrivena spomen-ploča policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do br. 1, općina Novi Grad Sarajevo. Nakon otkrivanja spomen-ploče, prisutnima će se obratiti ministar MUP-a Kantona Sarajevo.

Bit će položeno cvijeće na grobove policajaca na šehidskom mezarju Buča Potok i groblju „Sveti Josip“ na Ciglanama, najavljeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.

Njihove ubice i nalogodavci još nisu pronađeni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.