AKTUELNO

Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak

Bihać se suočava s humanitarnom katastrofom, ogromnim brojem migranata i vrlo nepovoljnim uvjetima za život

Kamp Vučjak. E. Trako

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

25.10.2019

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić zatražio je od Skupštine odobrenje za doniranje 10.000 KM Bihaću kako bi se nabavila cisterna za distribuciju pitke vode u privremenom centru za migrante Vučjak.

U obrazloženju se navodi da su se humanitarna organizacija CRSBiH i gradonačelnik bihaća Šuhret Fazlić obratili gradonačelnicima općina i gradova u BiH zahtjevom da se odobre novčana sredstva za potrebe nabavke ovih vozila s obzirom na to da JP "Vodovod Bihać" ima samo dvije cisterne koje koristi za potrebe građana i migranata u Bihaću.

Sredstva se dodjeljuju u okviru akcije "Pomozimo Bihaću". 

– Bihać se suočava s humanitarnom katastrofom, ogromnim brojem migranata i vrlo nepovoljnim uslovima za život i na ovaj način, odobravanjem određenih sredstava želimo im pomoći u nabavci cisterne koja će snabdijevati migrante vodom za piće na Vučjaku – naveo je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da će naredna sjednica Skupštine grada imati posebnu socijalnu notu, jer se Banja Luka uključuje u pomoć lokalnim zajednicama kojima je ta pomoć neophodna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.