MIGRANTI

Božinović: U interesu BiH je da počne kontrolirati ilegalan ulazak u zemlju

Prema njegovim riječima, Hrvatska je država koja je najviše investirala u zaštitu svoje vanjske granice

Ministar Božinović: BiH mora kontrolirati ulaz ilegalnih migranata. Agencije

Fena

25.10.2019

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je danas kako je u interesu BiH da konačno počne kontrolirati ulazak ilegalnih migranata na svoj teritorij, a što, kako je ocijenio, nije uradila. 

- Nije nam drago zbog toga, i zbog nas, ali i zbog njih. I zbog situacije koja je danas s druge strane brda, migrantski kamp u Vučjaku -  poručio je hrvatski ministar koji je zajedno s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i glavnim direktorom policije Nikolom Milinom helikopterom obišao hrvatsku granicu uz BiH.

Prema njegovim riječima, Hrvatska je država koja je sigurno najviše investirala u zaštitu svoje vanjske granice. Istakao je i kako hrvatska policija i hrvatske institucije nastavljaju raditi svoj posao prema tačno zacrtanim planovima koji uključuju dodatno jačanje hrvatske granične policije kada je u pitanju ljudstvo, a posebno tehnika. Glavni direktor hrvatske policije Nikola Milina je rekao da je migrantski pritisak stalan i stanje se stalno prati. 

- Uspješno se nosimo s migrantskim pritiskom, ali razmišljamo i predviđamo situacije, razmjenjujemo informacije i podatke na svakodnevnoj bazi, ne samo na ovom području, već i području Karlovačke županije - kazao je.

Na pitanje novinara da prokomentira optužbe civilnih udruženja iz BiH da hrvatska policija tuče migrante i slično, rekao je da hrvatska policija profesionalno i odgovorno radi svoj posao, pa tako i spašava živote migrantima, među kojima su i djeca.

Naveo je i da provjeravaju sve optužbe te da se u nekoliko slučajeva, kada su utvrđene činjenice, pokazalo da su takve optužbe potpuno lažne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.