AKTUELNO Zbog migrantske krize

Hrvatski premijer i ministar nadlijetali granicu s BiH, nisu zadovoljni onim što su vidjeli

Uspješno se nosimo s migrantskim pritiskom, ali razmišljamo i predviđamo situacije, razmjenjujemo informacije i podatke

Fena
26.10.2019 07:58

Helikopterom obišli hrvatsku granicu uz BiH

Foto: Društvene mreže

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović smatra kako je Bosni i Hercegovini u interesu da konačno počne kontrolirati ulazak ilegalnih migranata na svoj teritorij, a što, ocijenilo je, nije napravila.

- Nije nam drago zbog toga i zbog nas, ali i zbog njih. I zbog situacije koja je danas s druge strane brda - migrantski kamp u Vučjaku - poručio je hrvatski ministar, koji je zajedno s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i glavnim direktorom policije Nikolom Milinom helikopterom obišao hrvatsku granicu uz BiH.

Prema njegovim riječima, Hrvatska je država koja je sigurno najviše investirala u zaštitu svoje vanjske granice.

Istaknuo je i kako hrvatska policija i hrvatske institucije nastavljaju raditi svoj posao prema tačno zacrtanim planovima koji uključuju dodatno jačanje hrvatske granične policije kada je u pitanju ljudstvo, a posebno tehnika, prenosi Hina.

Glavni direktor hrvatske policije Nikola Milina je rekao da je migranski pritisak stalan i stanje se stalno prati.

- Uspješno se nosimo s migrantskim pritiskom, ali razmišljamo i predviđamo situacije, razmjenjujemo informacije i podatke na svakodnevnom nivou - ne samo na ovom području već i području Karlovačke županije - kazao je.

Na upit novinara da prokomentira optužbe civilnih udruženja iz BiH da hrvatska policija tuče migrante i slično, rekao da hrvatska policija profesionalno i odgovorno radi svoj posao, pa tako i spašava živote migrantima, među kojima su i djeca.

Naveo je i da provjeravaju sve optužbe, a u nekoliko slučajeva, kada su utvrđene činjenice, pokazalo se da su takve optužbe potpuno lažne.

Komentari

NA VRH