POLITIKA Nakon brojnih tumačenja

Čović za "Avaz" o otkazivanju sastanka SDA - HDZ BiH: Izetbegović me zamolio

U sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" čitajte kompletan intervju s liderom HDZ-a

K. Ke. / Avaz.ba

Dragan Čović

Foto: Avaz


Nakon iznenadnog otkazivanja sastanka delegacija SDA i HDZ-a BiH, koji je trebao biti održan sutra u Mostaru, pojavila su se brojna tumačenja šta je razlog.

Iz HDZ-a su kazali u saopćenju da je razlog nemogućnost delegacija da se dogovore oko termina sastanka, dok su iz SDA istakli da su problem izjave Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, u kojima je kazao da je potrebno formirati prvo Vijeće ministara BiH bez uvjetovanja, a da vlast u Federaciji mora sačekati dogovor izmjena Izbornog zakona.

Međutim, u izjavi za "Dnevni avaz", lider HDZ-a Dragan Čović kaže da nijedna varijanta nije tačna.

- Nema to veze ni sa jednim ni sa drugim. Jedina prava informacija jeste da gospodin Izetbegović ima privatnu obavezu i zamolio me da pomjerimo sastanak. Sve drugo su špekulacije. On me zamolio i ja sam se složio. Nije korektno da sad išta govorim jer se radi o privatnim stvarima. Sastanak će se održati, u petak je Dan mrtvih - Svi sveti, pa ćemo sastanak vjerovatno održati u ponedjeljak ili utorak - rekao je Čović.

Dodao je kako su odnosi na relaciji između njega i Izetbegovića isti.

- Sve je tu isto, prijateljski vrlo. Kao jučer dok se nije desilo otkazivanje sastanka - zaključuje Čović.

U sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" čitajte kompletan intervju s liderom HDZ-a. On govori o tome kako formirati vlasti, kad i kako treba slati ANP, te o čemu je zajedno s Miloradom Dodikom pričao s ministrom vanjskih poslova Miroslavom Lajčakom u Bratislavi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na