PREDSJEDNIŠTVO BIH

Željko Komšić specijalni gost na proslavi Dana državnosti BiH u Čikagu

Prisutnima će se obratiti i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Njujorku, ambasador Sven Alkalaj

Željko Komšić. Avaz

Fena

28.10.2019

Bosanskohercegovačka zajednica u Čikagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine pa će tako na prigodan način i ove godine proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti BiH. 

Ovog puta će u nedjelju, 24. novembra, pod pokroviteljstvom bh. organizacija iz Čikaga, biti organizirana svečana akademija s večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšićnajavljeno je iz bh. organizacija u Čikagu.

Pored njega, predviđeno je da se prisutnima obrati i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Njujorku, ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle te generalni konzul Elvir Resić.

Iz Organizacionog odbora izražavaju zadovoljstvo što će na proslavi Dana državnosti BiH ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih Željkom Komšićem.

- Grupa mladih intelektualaca, koji pripremaju ovaj program, nada se da će im se u organizaciji obilježavanja Dana državnosti priključiti što veći broj mladih. Svi će prisutni moći uživati u bogatom kulturnom programu koji priprema ova grupa – navode organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.