SAZNAJEMO Sastanak organizirala odlazeća visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije

Članovi Predsjedništva BiH na putu ka Briselu: Sutra večeraju sa Mogerini

Kako nam je potvrđeno, na sastanku će biti govora o političkoj situaciji u svakoj od zemalja regiona, a svakako će se razgovarati i o stanju na zapadnom Balkanu

K. Ke. / Avaz.ba
28.10.2019 12:53

Članovi Predsjedništva BiH sa Mogerini

Foto: Avaz

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović već su na putu ka Briselu, gdje će se sastati s visokom predstavnicom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Federikom Mogerini (Federica Mogherini), saznaje "Avaz".

Susretu će prisustvovati i lideri ostalih zemalja regiona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci), premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, premijer Albanije Edi Rama i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Lideri država Zapadnog Balkana sutra će se u Briselu sastati na radnoj večeri, koju je organizirala Mogerini kao jednu vrstu oproštaja s liderima s obzirom na to da odlazi s te pozicije.

Kako nam je potvrđeno, na sastanku će biti govora o političkoj situaciji u svakoj od zemalja regiona, a svakako će se razgovarati i o stanju na zapadnom Balkanu.

NA VRH