PROVJERE

Kako je žena za volanom BMW-a u motoru sakrila automatsku pušku

Puška i okviri, koji su bili sakriveni u platnu ispod poklopca motora, privremeno su oduzeti

Puška je bila sakrivena ispod haube. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

28.10.2019

Službenici Jedinice Granične policije Bijeljina jučer su tokom granične kontrole BMW-a registracijske oznake Republike Italije na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača otkrili automatsku pušku M-70 i dva okvira. 

Vozilom je upravljala S. R. (1962), državljanka BiH. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, protiv S. R. bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Puška i okviri, koji su bili sakriveni u platnu ispod poklopca motora, privremeno su oduzeti. 

Između ostalog, službenici JGP-a Bosanska Gradiška danas su lišili slobode J. G. (1991.), državljanku BiH i  Republike Hrvatske. 

- Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela pronevjera. Kontrolirana je na ulasku u BiH na prijelazu Bosanska Gradiška i predana službenicima Okružnog centra Sudske policije Banja Luka - saopćili su iz Granične policije BiH. 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, prije dva dana, tačnije 28. oktobra na letu iz Kelna, pripadnici GPBiH lišili su slobode I. K. (1962.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela zločin protiv porodice/otmica, a dan ranije tokom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišen je slobode R. V. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.