SENT POLTEN

Članovi FK Dobrinja u posjeti Austriji: Veliko iskustvo za male fudbalere

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

29.10.2019

Članovi FK Dobrinja u Sent Poltenu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

Dječaci Škole fudbala FK Dobrinja nalaze se u posjeti austrijskom Sent Poltenu, gdje su ih sinoć na večeri ugostili predstavnici bosanskog džemata u ovom gradu.

Mladi fudbaleri iz Sarajeva tokom posjete Austriji imaju priliku upoznati se i s načinom rada kluba Sent Polten, koji nastupa u najjačoj austrijskoj ligi. Trenirali su i s austrijskim trenerima, a danas će igrati utakmice protiv vršnjaka iz ovog kluba.

Alen Nogo, predsjednik FK Dobrinja, posebno je zahvalio Huremu Avdiću, predstavniku uspješnih bosanskih poduzetnika u Austriji, "Adriatic grupi" koji su pomogli u vezi s dolaskom i boravkom mališana iz Sarajeva, te Ambasadi BiH u Austriji i ambasadoru Kemalu Kozariću.


- Za dječake FK Dobrinja ovo je veliko iskustvo - kazao je Nogo.

Predsjednik Skupštine kluba i trener FK Dobrinje Samel Delić zahvalio je domaćinu, austrijskom bundesligašu Sent Poltenu i njihovoj akademiji, gdje djeca borave na edukaciji.

- Treninzi pod nadzorom njihovih trenera i skauta, prijateljske utakmice s vršnjacima i gledanje kup-utakmice između Sent Poltena i Rida bit će nam osnova za daljnji razvoj i napredak i djece i kluba - naglasio je Delić.

Danas će članove sarajevskog kluba, koji su u posjeti Austriji od 27. do 31. oktobra, ugostiti gradonačelnik Sent Poltena Matijas Štadler (Matthias Stadler).


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.