SAOPĆENJA

Nihad Čolpa: Za narod nema vlasti u FBiH, ali ima fotelja za kriminalce

Zatražio sam od FBiH informaciju o svim imenovanjima u javnim preduzećima, agencijama i fondovima na nivou Federacije za koja je Vlada dala saglasnost u 2019. godini, istaknuo je Čolpa

Čolpa: Fotelje za kriminalce. Agencije

Piše: D. B. / Avaz.ba

29.10.2019

Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza (GS) i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kazao je kako za narod nema vlasti u FBiH, ali da ima fotelja za kriminalce.

- Zatražio sam od FBiH informaciju o svim imenovanjima u javnim preduzećima, agencijama i fondovima na nivou Federacije za koja je Vlada dala saglasnost u 2019. godini. Trenutno na nivou FBiH imamo blokadu kad je u pitanju formiranje nove vlasti, imamo ucjene kad se trebaju donijeti važni reformski zakoni koji su bitni za svakog građanina FBiH, ali zato na nivou Federacije imamo puno razumijevanje, saradnju i konsenzus kad treba imenovati stranačke kadrove na najodgovornije pozicije u javnim preduzećima, agencijama i fondovima na nivou FBiH - kazao je Čolpa. 

Dodaje kako se domet licemjerstva u FBiH najbolje ogleda kroz nedavno imenovanje osobe na direktorsku poziciju u jednoj agenciji na nivou FBiH, a za koju se vežu brojne afere. 

- Kad dobijem informacije, javnost će saznati kakav je sklad u FBiH kad treba sjesti u fotelje i praviti razne kombinacije, a kad treba uraditi nešto za narode, tada borci za interese naroda imaju dijametralno suprotne stavove - istaknuo je Čolpa u saopćenju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.