SARAJEVO

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH odgođena do korekcije zakona o porezu na dohodak

Sa sjednice. M. Tabaković

Piše: M. R. S. / Avaz.ba

29.10.2019

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na čijem su dnevnom redu zakoni o porezu na dohodak i o doprinosima, odgođena je do daljnjeg.  

- Na pauzi smo održali i sjednicu Kolegija Predstavničkog doma i donijeli zaključak da, uz dva suzdržana glasa, odgodimo ovu šestu sjednicu i počnemo sa sedmom redovnom sjednicom s obzirom na to da je značajan broj amandmana podnesen na zakone, da su neki od klubova tražili dodatne konsultacije i korekcije posljedica usvajanja ovih zakona - kazao je Mirsad Zaimović, predsjedavajući Predstavničkog doma, nakon pauze, koju je zatražio Klub poslanika SDA.

Damir Mašić, šef Kluba poslanika SDP-a, istaknuo je da su izgubili dva sata vremena i da se ovi zakoni ni ne stavljaju na dnevni red dok se ne obave korekcije. Zatražio je i da se sjednica i rasprava o zakonima o porezu na dohodak i o doprinosima ne zakazuje dok na tom dnevnom redu ne bude ni zakon o minimalnoj plaći.

- Zastupnički dom usvojio je još 10. aprila zaključak da se ovi zakoni neće razmatrati dok u paketu ne bude i zakon o minimalnoj plaći - dodao je Mašić.

Nakon odgode ove sjednice, započela je nova, na čijem je dnevnom redu i zakon o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.