ŽIVA LOMAČA

Hasečić za "Avaz": Šušnjarovim žrtvama vadili smo crve iz ruku!

Želim vjerovati da će „Šušnjar misliti glavom, a ne stražnjicom“ i da će otkriti kosti preostalih žrtava njegovih komšija koje je zapalio

Hasečić: Šušnjar je jadan i bijedan. Arhiv

Piše: F. K. / Avaz.ba

30.10.2019

Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja „Žene žrtva rata“, bila je svjedok u predmetu protiv Radomira Šušnjara, koji je jučer proglašen krivim za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1992. godine u Višegradu.  

-Znajući kakve su samo preživjele žrtve bile, da smo jednoj ženi vadili crve iz ruke kada je došla, kaznom od 20 godina zatvora za ovakav zločin, preživjele žrtve i njihove porodice nikada ne mogu biti zadovoljne. Ali, nadam se da će Apelaciono vijeće povećati kaznu zatvora – kaže Hasečić.

Ona ističe da ponovo želi vjerovati da će „Šušnjar misliti misliti glavom, a ne stražnjicom“, da će mu proraditi svijest, da će se pokajati, govoriti istinu i da bar kazati gdje su kosti preostalih žrtava njegovih komšija koje je zapalio!

-Znam ga, nepune dvije godine smo razlika. Njegov brat živi pored mog imanja, desetak metara udaljeni, svaki dan ih vidim. Šušnjar je jadan i bijedan. Godinama se krio u Francuskoj, znači da je veća bijeda od bilog kog drugog – ističe Hasečić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.