TUZLA

Švercovali pa ostali bez 2.500 patika vrijednih 200.000 KM

Počinioci prekršaja prihvatili su odgovornost pa je roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija, trajno oduzeta

E. Ma. / Avaz.ba

31.10.2019

Oduzeta roba. UIO BiH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, oduzeli su veću količinu sportskih patika u vrijednosti od skoro 200.000 KM.

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, vršeći provjere porijekla robe u trgovačkim radnjama na području Brčko distrikta, otkrili su i oduzeli veću količinu sportskih patika.

U tri odvojena slučaja, na osnovu obavještajnih informacija, oduzeli su robu stranog porijekla bez dokumentacije o porijeklu. Radilo se o renomiranim svjetskim markama patika ("Adidas" i "Nike"), i to o 2.573 para. Vrijednost oduzete robe iznosi skoro 200.000 KM.

Počinioci prekršaja prihvatili su odgovornost pa je roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija, trajno oduzeta.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi su pozivi besplatni i potpuno anonimni, poručuju iz UIO-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.